~~Nine-O Club~~

For Who's Born On 1990
 
::Homepage::::Homepage::  HomeHome  Gallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Share Tips Untuk Jadi Counter Strike Player Yg POWER

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
HyperPlasma
Admin
Admin


Number of posts : 938
Age : 26
Location : Alor Star
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Share Tips Untuk Jadi Counter Strike Player Yg POWER   Mon Mar 03, 2008 11:44 am

Korang leh post ape2 jer tips2 nk jadi power @pun jd maju dlm game counter strike.Ok,skrang aku akan bagi serba sedikit tips mengikut experience aku main cs dlm masa lebih kurang 3 thn.

-Belajar utk beli weapon & equipment sepantas yg boleh.Kalo boleh dlm less in 3 seconds.Lg cepat korang beli, lg cepat korang bleh gi serang @ defense korangnyer position.BELI CEPAT,MULA CEPAT
-Tembak full auto weapon gune style burst fire.Newbies yg baru mula main counter strike biasanyer mmg ade masalah cmni,especially bile gune rifles.Diorang tekan je butang tembak sampai peluru habis,last2 diorang yg mati dulu.Burst fire ni ialah style tembak sikit2 dgn tujuan utk stabilkan korangnnyer aim.Bile korang tekan je butang shoot memanjang,size crosshair akn jadi besar dan korang x tau kat mana bullet tu landing.BURST FIRE UTK STABILKAN AIM
-Aim dekat paras tengkuk.Bile korang dah biasa wat cmni,korang akn slalu dpt headshot dan dpt bunuh enemy lebih cepat sebab bila korang shoot,recoil weapon korang akan ke atas dn taktik ni le yg slalu aku guna.
TAKTIK EFEKTIF!
-Tukar weapon kepada pistol @ pisau utk movement yg lebih cepat.Ni pn kadang2 jd masalah kpd player baru.Ade yg angkut machine gun lg la,lama gila nk sampai tempat yg die nk gi.Ni pn biasa2 le gunekan sbb kadang2 bleh slamatkan korang drpd mati.TUKAR PISAU @ PISTOL UTK MOVEMENT,PASTU TUKAR KPD WEAPON YG NK GUNA UTK SERANG
-Jaga korangnnyer accuracy bila berjalan,panjat tangga, dalam air @pn masa lompat.Sume ni akn kurangkan korangnyer accuracy.Nk bunuh org pn susah bile korang dlm situasi cmni.KENALPASTI BILA ACCURACY KORANG MENURUN & KORANG AKN JADI PLAYER YG LEBIH BAIK
-Belajar utk berhenti bila korang gunakan sniper.Kalo korang tembak guna sniper masa berjalan, x akn kena kecuali bernasib baik ler.Lg satu,gunakan teknik stationary utk pastikan korang berhenti utk tembak.Senang jer, kalo korang tekan butang A utk jalan ke kiri,jgn lepaskan butang tu & tekan butang D.Korang akn berhenti serta-merta.INGAT, BERHENTI & BARU TEMBAK.
-Selalu le beli kevlar & helmet.Ada sesetengah orang kata beli bende tu pn sama je,mati gak.Sebenarnya diorang silap,kalau korang sentiasa beli kevlar & helmet,chance korang utk survive lg tinggi drpd korang x beli langsung.RAJIN-RAJINLAH BELI ARMOR
-Belajar utk baling bomb dgn cara yg betul.Ramai yg bermasalah bile masuk part ni,main baling ikut sedap hati je,terutamanya flashbang yg bleh bg teammates bengang sbb x pasal2 diorang pn kene same.Ade jugak yg mati kene bomb sendiri yg die baling.Kalo korang gune teknik yg betul, bomb bleh jadi lg berguna daripada weapon lain.RAHSIANYA IALAH LOBBING
-Gunekan commad hud_fastswitch 1 kt console.Ini akn bolehkan korang tukar kepada weapon tu dgn tekan nombor jer.Kalo yg asal kene tekan nombor pastu kene click gune mouse lak baru die tukar.Lg cepat tukar weapon lg cepat korang leh bunuh enemy.KADANG2 NI PN BOLEH MEMBEZAKAN ANTARA HIDUP & MATI MASA ORANG TGH MAIN GAME TU
-Jangan lompat kalo tempat yg korang nk lalu tu ada snipers yg power.Orang yg mahir gune sniper akn dpt bunuh korang gak walaupn korang melompat.So, conclusionnyer JGN LOMPAT BILA JUMPA SNIPERS YG POWER

Kalo korang rase ade lg tips2 yg berguna rajin-rajinlah share kt sini yek.

_________________
Admin


Back to top Go down
View user profile http://90born.forumotion.com
HyperPlasma
Admin
Admin


Number of posts : 938
Age : 26
Location : Alor Star
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Share Tips Untuk Jadi Counter Strike Player Yg POWER   Mon Mar 03, 2008 11:45 am

Ok skrang ni aku akn bg tips dan secret bile gune AWP,one hit KO weapon!!Ramai yg x suka weapon ni,tp ramai yg x peduli samapai ada sesetengah server yg restrict weapon ni utk digunakan.Pape pn, jgn biarkn tu halang korang utk jd AWPers yg power dn berjaya!Here we go bebeh!!Ahaks!!

-BASIC AWPING:

-Digalakkan gune deagle sbg side arm masa gune AWP sbb kadang2 korang akn battle dlm jarak dekat so sniping dlm jarak dekat mencari maut jer!!

-Slalu ler gunekan skill entrance spot killing.Entrance spot killing ni maksudnyer korang aim kt satu tempat kt mane kemungkinan akan ade org lalu kt ctu.Ni dpt meningkatkan reflex korang semasa gune AWP.Ramai orang kate bacoi,kecut telur, bapuk la kalo gune style cmni tp peduli apa kan?Kalo korang suka style ni,gune je la.Cara ni seswai bg newbies utk masuk ke peringkat yg lebih advance lg mase gune AWP.

INTERMEDIATE AWPING:

-Gunekan teknik fast switching.Senang jer, lepas korang dh tembak gune AWP tu cepat2 tukar ke weapon lain seperti pistol @ pisau.Ni sedikit sebanyak dpt kurangkan delay time AWP tu drpd nk tunggu die reload setiap kali tembak.Teknik ni jugak memudahkn korang utk lari drpd musuh lps dh bunuh yg lain.Nk senang, tapi hud_fastswitch 1 kt konsol.

-Kalo korang nk lalu kt mane2 tmpt,aim dekat corner & try tembak.Kadang2 style cmni pn bleh bunuh org gak sbb sesetengah org die suka mengendap sblm die tembak so,teknik ni bleh gune bg org2 yg main style cmtu.

-ADVANCE AWPING:

Bab ni menerangkn ttg awping utk orang yg lebih experience dn mahir.Kalo korang rase yg tips2 kt atas ni korang dh master smpai tutup mata pn leh wat,hah, try ler yg advance lak!

Quick Scope: Skill ni memerlukan korang tau kt mane korangnyer crosshair tu berada dan quick scope berfungsi cmni.Kalo korang dh bleh agak kt mane crosshair korang tu berada tekan butang scope pastu butang fire cepat2.Yg penting,pstikan korang tekan butang scope dulu pstu baru yg fire.Ada sesetengah player yg dh master gile teknik ni smpai nampak cam die x scope langsung.So,ni mmg bergune gile kalo korang nk jadi top killer dlm game cs.

Sweep Sniping: Ni teknik super duper advance bg AWPers di luar sana yg nk jadi insane!!Skill ni ialah korang scope utk tembak tp crosshair tu x berhenti kat atas target yg korang nak tembak,die lalu je.Cthnyer,kalo korang nmpak ada org nk lari korang cepat2 scope pstu ikut arah org tu nk lari & tekan fire.

No Scope: Skill no scope hanya bleh digunakn pd short distance je.Long distance pn bleh gak tp susah nk kena sbb bullet landing utk no scope adalah random.Korang gak bleh no scope kalo korang miss shot AWP korang & enemy dtg dekat kt korang.Pape pn, x digalakkan no scope sbb kalo korang miss, YOU'RE PRETTY MUCH DEAD BABY!!


TIPS UTK NO SCOPE:

-Ni bleh dikatakn sbg cheating la tp kalo korang men online xde sape yg tau.Cmni,korang create server pastu bile masuk game crosshair korang akn berada kt tgh2 screen & kalo ikutkn tu la kedudukan sebenar crosshair korang.Amik la pen marker ke hape yg terang & tanndakn apa2 bntk kt crosshair tu.So,nnti bile korang men gune AWP & x nk scope just ikut le yg korang dh tanda itu.Jgn memandai buat kalo bkn komputer korang,lebih2 lg kalo kt cc.Kang x pasal2 kene kejar,AHAKS!

-Ni plak teknik yg natural utk no scope.Teknik ni jgk bleh gune bile ade 2-3 org dtg nk serang korang.Senang je.Memula korang tembak org yg pertama gune scope,pstu korang hold je butang fire tu.Mase korang hold tu jgk pandai2 la bajet kt mne crosshair korang tu ada.Chance die nk kene agk tinggi sbb die berfungsi lebih kurang cm quick scope tp yg ni korang hold je butang fire masa AWP tu tgh scope sebenarnye.Aku dh try ni utk long distance gk kt map de_dust2 dr bombsite A smpai bombsite B.Bleh kene wooo!!

_________________
Admin


Back to top Go down
View user profile http://90born.forumotion.com
Dozen
Active User
Active User


Number of posts : 373
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Share Tips Untuk Jadi Counter Strike Player Yg POWER   Tue Mar 04, 2008 4:19 pm

Aku dlu men lew CS tp skank dh bersara. Aku slalu tgk dkat Chnl V dgn 813 tgk dak2 luar negara men CS. Wakil Asia team Singapore Sword kowt. Dh lupa lew coz tk ikot sgt citew tu lgpown aku mnat tgk dwnk men Fifa lew. Klu game dlu aku men Ragnarok tp dh bersara gaks so men DotA plak >,<
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/dozenrox
Sponsored content




PostSubject: Re: Share Tips Untuk Jadi Counter Strike Player Yg POWER   Today at 1:41 am

Back to top Go down
 
Share Tips Untuk Jadi Counter Strike Player Yg POWER
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 'PANDIT' RAVI SHANKAR - the famous sitar player from India!
» What helps you remember your dreams? Plus Tips..
» People who don't share our beliefs
» Excellent Tips for Memorizing Al- Qur'an
» NBA Player Robs Bank

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
~~Nine-O Club~~ :: Kedai Kopi :: Tipz Corner-
Jump to: