~~Nine-O Club~~

For Who's Born On 1990
 
::Homepage::::Homepage::  HomeHome  Gallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 AYAT2 SIOT ORG LAKI!!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Wed Mar 19, 2008 11:27 am

1. "Kalau you betul-betul sayang I, you akan buat apa I suruh."
What do you mean kalau dia betul sayangkan you? Jadi, kalau dia tak buat bermakna dia tak sayanglah? Perempuan mungkin lembut atau nampak lemah tapi tidaklah dungu. Kalau nak minta tolong, cakap sajalah. Menggunakan 'senjata' sebegini untuk kepentingan diri sendiri dan membuat teman wanita merasa serba salah adalah cukup menyedihkan.

2. "I tak suka dengan kawan-kawan you."
Perhubungan teman wanita anda dengan girlfriends dia adalah sacred atau 'suci'. Janganlah dengan sesuka hati dan secara terus terangnya anda memberitahu dia yang anda tidak suka dengan kawan-kawan dia. Walaupun secara realitinya anda tidak suka atau tergugat dengan kawan-kawan dia yang mungkin lebih hot daripada girlfriend anda, jangan sesekali sebut yang anda tak suka kawan-kawan dia secara direct kerana anda hanya menempah tiket untuk bertengkar secara hebat.

3. "I punya ex-girlfriend dulu…."
Ayat ini pantang disebut langsung kepada teman wanita terkini anda atau anda terpaksa menghadapi bahana tidak dapat dimaafkan oleh teman wanita anda. Kalau anda nak kutuk ex-girlfriend anda mungkin boleh, tapi dinasihatkan jangan, kerana dengan menyebut tentang ex anda, anda akan dituduh tidak setia dan anda masih sayang pada gadis itu. Peluang untuk teman wanita anda menukar topik ini untuk jadi something about her adalah sangat besar. Tiba-tiba anda akan dengar ayat-ayat seperti "you dah tak sayang I lagi", "you lebih suka ex you", dan lain-lain lagi yang hanya akan memanaskan telinga anda.

4. "Cuba tengok perempuan tu…"
Janganlah berani suruh dia rujuk kepada perempuan lain atas alasan apa pun kerana dia tak suka anda bandingkan dirinya dengan wanita lain. Secara ringkasnya, anda perlu menempuh kehidupan ini seolah-olah ada satu sahaja wanita yang anda kagumi, iaitu dirinya. Kebudak-budakan? Mungkin juga tetapi cubalah tengok akibatnya kalau anda cakap pasal perempuan lain di depan teman wanita anda.


5. "I tak cukup bagus untuk you."
Bagi orang lelaki untuk merendah diri cara ini adalah pathetic dan melemaskan! Dengan bercakap begini, anda akan menunjukkan kelemahan anda yang tidak suka dilihat oleh kaum perempuan. Lagipun kalau anda tak cukup bagus untuk dia, adakah dia <DITAPIS><DITAPIS><DITAPIS><DITAPIS><DITAPIS> sebab pilih anda? Gunalah taktik lain yang lebih menyenangkan ye.

6. "I takde mood lah."
Sekali lagi wanita akan menganggap this is about her walaupun sebenarnya bukan. Dia akan fikir apa lagi yang boleh menyebabkan anda bosan selain daripada dia? Dia tak fikir yang anda mungkin ada masalah lain kerana bagi dia setiap kali anda takde mood, it's about her. Jadi elakkan dari menyebut ayat ini dan adalah lebih baik anda berdiam diri.

7. "Perangai you macam mak you lah."
Sakit ke bang? Orang perempuan bukan tak bangga jadi anak mak dia tapi kalau you cakap macam tu, takut dia salah faham dan ingat you kata dia tua dan seorang yang tak cool. Lainlah kalau mak dia hot atau sporting perangainya. Secara ringkasnya, janganlah bandingkan diri dia dengan mak dia sebab dia tentu tak akan suka.

8. "Takyahlah nak emo…"
Biasalah orang perempuan emosi! Tetapi ketika dia emosi dan anda sebut ayat itu, dia akan serta-merta kecil hati sebab anda mempersendakan dia. Tentulah dia emosi bersebab. Gunalah cara lain yang lebih baik daripada itu!

9. "I tak sukalah baju tu…"
Wahai kaum lelaki, jangan complain apa-apa tentang pakaian dia walaupun ditanya! Biar kawan-kawan dia yang dipertanggungjawabkan tentang itu. Lainlah kalau berpakaian melampaui batas seperti terlalu terdedah atau terlalu hodoh. Cara paling baik untuk tackle perkara ini ialah dengan puji dia kalau anda suka baju dia daripada kritik baju yang anda tak suka.

10. "Kakak/Abang you entah apa-apa."
Tolong jangan cakap yang buruk tentang ahli keluarga, buruk padahnya. Tak kiralah samada kakak atau abang dia memang tak berguna, don't say it to her face. Kalau tujuan anda untuk cari gaduh dengan dia, silakan mula dengan ayat ini, tentu tak akan gagal untuk memulakan pertengkaran!



hahahahaha..... klu aku ar, hu3... jwb mcm ni!!!

1. "Kalau you betul-betul sayang I, you akan buat apa I suruh."
- nak buat yg elok je...yg tak elok pi la buat sendiri...tak kuasa I...sayang hat yg elok ajer tau....

2. "I tak suka dengan kawan-kawan you."
- I pun tak suka kawan2 you...okeh gitu?

3. "I punya ex-girlfriend dulu…."
- iye....nape tak kawen ngan dier eh?....

4. "Cuba tengok perempuan tu…"
- leh tengok lelaki lain tak?.........

5. "I tak cukup bagus untuk you."
- tau takpe....hahahah

6. "I takde mood lah."
- pi la tidow....

7. "Perangai you macam mak you lah."
- hah...betul la....tak kan mak orang lain pulak kan...you pun macam ayah you...samer la....genetik gitu...

8. "Takyahlah nak emo…"
- erk... I ke U yang emo nie...hehe...saper yg cakap dulu eh....

9. "I tak sukalah baju tu…"
- jom cari baju lain....You banje okeh...nak dua tiga pasang laaaa....

10. "Kakak/Abang you entah apa-apa."
- tue la pasal....you pun takde sapa2 pun....



P/S: laki mcm 2.. HAMPEH!!!! lol!
Back to top Go down
Lah
Admin
Admin


Number of posts : 430
Age : 26
Location : Rawang City~Bangi
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Wed Mar 19, 2008 7:03 pm

ader sket jer yg akuh tak setuju....

_________________
PERHATIAN KEPADA AHLI 90BORN....SELEPAS REGISTER ANDA DIGALAKKAN MEMPERKENALKN DIRI DI TOPIC PERKENALKAN DIRI....DGN INI AHLI 90BORN YG LAIN DAPAT MENGETAHUI TENTANG DIRI ANDA DGN LEBIH MUDAH....TERIMA KASIH....

Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/brotherlah
Guest
Guest



PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Wed Mar 19, 2008 11:47 pm

BrotherLah wrote:
ader sket jer yg akuh tak setuju....

ko xstuju yg mn??
meh2... kta lwan debate!!
agagaga.... lol!
Back to top Go down
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: hahaha   Wed Mar 19, 2008 11:47 pm

walaupun aku xbeberapa stuju.....
tapi kbanyakkn nye lebih kurg cmtu rr....
aku pn myB ada trgolong sket kot...

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
Lah
Admin
Admin


Number of posts : 430
Age : 26
Location : Rawang City~Bangi
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Thu Mar 20, 2008 1:55 pm

aRe=fiza wrote:
BrotherLah wrote:
ader sket jer yg akuh tak setuju....

ko xstuju yg mn??
meh2... kta lwan debate!!
agagaga.... lol!


forget je la....

_________________
PERHATIAN KEPADA AHLI 90BORN....SELEPAS REGISTER ANDA DIGALAKKAN MEMPERKENALKN DIRI DI TOPIC PERKENALKAN DIRI....DGN INI AHLI 90BORN YG LAIN DAPAT MENGETAHUI TENTANG DIRI ANDA DGN LEBIH MUDAH....TERIMA KASIH....

Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/brotherlah
Dozen
Active User
Active User


Number of posts : 373
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Thu Mar 20, 2008 4:54 pm

Terkenang aku zaman2 ketika aku meminta no phone si dye sob >,<

Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/dozenrox
azyana
Moderator
Moderator


Number of posts : 910
Age : 26
Location : Lumut
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Sat Mar 22, 2008 12:49 pm

hehe..
kenangan lalu simpan dlm hati jek dozen... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://dyanaazyana.blogspot.com
@rEdNaL
New User
New User


Number of posts : 6
Location : KL
Age : 18THN
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Sat Mar 22, 2008 12:51 pm

aku stuju ngn fiza...
hehe..
kbykn lelaki suke ckp cmtu...
wlupn diorg actually x bermaksud begitu tp dorg ni...
kadg2 ckp xberagak....
hehehe..

sorry men....
yg pntg i akan kwen gak ngn lelaki..
ape2 pn kene terime jugak..
lumrah lelaki n pompuan tu lain2 kan....

hehehe............. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
@rEdNaL
New User
New User


Number of posts : 6
Location : KL
Age : 18THN
Registration date : 2008-03-04

PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Sat Mar 22, 2008 12:55 pm

aku stuju ngn fiza...
hehe..
kbykn lelaki suke ckp cmtu...
wlupn diorg actually x bermaksud begitu tp dorg ni...
kadg2 ckp xberagak....
hehehe..

sorry men....
yg pntg i akan kwen gak ngn lelaki..
ape2 pn kene terime jugak..
lumrah lelaki n pompuan tu lain2 kan....

hehehe............. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Sat Mar 22, 2008 5:04 pm

hahaha...
dat's rite!!!
Back to top Go down
stereokumonomu
Super Stylo
Super Stylo


Number of posts : 807
Age : 26
Location : bangsar, KL
Age : 18
Registration date : 2008-02-29

PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Tue Apr 01, 2008 4:01 am

wuiyo....
mane dpt mende nih??

n,,,,
cmne ek nk sbut mende2 tuh???
hahhahahaha

"Pija, Kalau you betul-betul sayang I, you akan buat apa I suruh"

hahahhahahahahahahaahahaha
ayt ni di copy dri passage kt ats....
no offence, jus kiddin..
lol!
Back to top Go down
View user profile
HarzalTheViolet
Super Active User
Super Active User


Number of posts : 498
Age : 26
Location : ~: The Land That Never Was :~
Age : 18
Registration date : 2008-04-01

PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Wed Apr 02, 2008 3:41 am

Razz

lwk seh ayt2 tue!!

x sgke ader lg ek?!

ahakz!! rabbit
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: AYAT2 SIOT ORG LAKI!!   Today at 6:17 am

Back to top Go down
 
AYAT2 SIOT ORG LAKI!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Nama bayi Islami untuk Laki-Laki
» Ke Arab, Siap-siap Diperkosa Jiwa dan Raga
» bolehkah wanita menolak lamaran laki-laki?
» Mengapa patung dan gambar itu HARAM?
» HUKUMAN SALIB : MU'BAH, MAKRUH, ATAU SUNNAH?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
~~Nine-O Club~~ :: Kedai Kopi :: Tipz Corner-
Jump to: