~~Nine-O Club~~

For Who's Born On 1990
 
::Homepage::::Homepage::  HomeHome  Gallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Lawak Jenaka

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
HarzalTheViolet
Super Active User
Super Active User


Number of posts : 498
Age : 26
Location : ~: The Land That Never Was :~
Age : 18
Registration date : 2008-04-01

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Wed Apr 02, 2008 10:05 pm

haha~

aku rase diorg sume tgh tgk tu sbnrnye...

hehe air yg bergelora jgn disangka xde diver...

hehehe paptah baru rabbit
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Sat Apr 05, 2008 4:23 pm

pergh!!!......
Back to top Go down
azyana
Moderator
Moderator


Number of posts : 910
Age : 26
Location : Lumut
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 2:31 pm

Mengapa aku penat bekerja??!!


Selama beberapa tahun aku telah merungut kerana kurang tidur dan
terlalu banyak tekanan dalam hidup, tetapi sekarang aku tahu kenapa ianya berlaku (the real reason) :

Aku keletihan kerana terlebih kerja (overworked) ... nak tau kenapa?

Di bawah ini aku akan tunjukkan kenapa aku mempunyai beban kerja
yang lebih dan ianya adalah benar dan bukan rekaan aku :

Populasi penduduk Malaysia sekarang adalah 23 juta orang.

1.7 juta darinya sudah bersara.

Jadi tinggal 21.3 juta orang.

1.3 juta pula adalah golongan kanak2 bawah 6 tahun.

Jadi tinggal 20 juta orang.

Dari 20 juta ini, 7 juta masih belajar (tadika,sekolah, kolej, universiti dll).

Jadi tinggal 13 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari 13 juta ini, 5 juta orang adalah pekerja kerajaan yang pergi kerja tapi tak buat kerja.

Jadi tinggal 8 juta orang yang boleh buat kerja.

Tolak 3 juta orang yang duduk dalam hutan (tentera darat) pasal diorang nie nak kerja macam mana... tinggal dalam hutan.

Dah tinggal 5 juta orang yang boleh buat kerja....

Dari jumlah itu, tolak 2.7 juta orang yang menganggur dan tak der
kerja surirumah, pekerja yang kena VSS, orang2 tua, fresh university
student, org yg kena buang kerja dll).

Tinggallah 2.3 juta orang yang boleh buat kerja.

Dari jumlah ini, sebanyak 1,215,512 orang dilaporkan sakit dan kini berada di dalam hospital di seluruh Malaysia (tak kiralah hospital swasta ke atau hospital kerajaan dan ini termasu klah hospital gila).

Dah tinggal 1,084,488 orang yang boleh buat kerja....

Sekarang ini mengikut bancian terkini, terdapat 1,084,486 orang di dalam penjara dan Pusat Serenti
di seluruh negara.

Jadi dah tinggal 2 orang yang boleh buat kerja...

Dan 2 orang itu adalah engkau dan aku...

Dari dua orang ini... engkau SEKARANG masih duduk depan komputer,
main internet, main games, reading jokes, membaca email, main chat
dan tak buat kerja langsung...

...jadi tinggallah Aku sorang yang buat kerja dalam Malaysia nie...
mana aku tak letih!!

Jadi sedarlah skit....

dahhhh..!!! pi buat kerja!!!

P/S : Semua statistik di atas boleh dirujuk kesahihannya di Pusat2 Bancian, Kementerian Kesihatan, Kementerian Pertahanan, Jabatan Tenaga Raya, Kementerian Pendidikan dan Jabatan Kebajikan Masyarakat.

lol!

_________________

' jadilah diri sendiri maka kita tahu siapa diri kita '
Back to top Go down
View user profile http://dyanaazyana.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 3:46 pm

pergh!!!......
t'kena aku....
Back to top Go down
azyana
Moderator
Moderator


Number of posts : 910
Age : 26
Location : Lumut
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 4:18 pm

haha..
nasibla kpd yg terasa..

kui2.. Very Happy

_________________

' jadilah diri sendiri maka kita tahu siapa diri kita '
Back to top Go down
View user profile http://dyanaazyana.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 4:27 pm

acecece.....
kang aku nk blas gak...
lalalala
Back to top Go down
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 7:22 pm

laa...
betol ke fakta tu??
hik3...
rasa2 nye la kn, negara amerika tu brape org je yg keje ye??
pnjara dh la beso2..byk plak tu...
student mmg ramai rr...
huhu...
ahakz!!

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 8:07 pm

Che'gu Berahim: Joe, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?
Joe : Untuk mencari makanan, che'gu
Che'gu Berahim: Bagus! Sekarang giliran Wati pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?
Wati : Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, che'gu
Che'gu Berahim: Bagus! Sekarang giliran Man Dol pula. Apakah tugas daun pisang?
Man Dol :untuk membungkus nasi lemak, che'gu...
Che'gu Berahim: uii... lagi bagus... berdiri atas meja sampai habis kelas..

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 8:09 pm

Cikgu : Mat, di mana letaknya Australia ?
Mat : Di sini, Cikgu! ( sambil menunjuk pada peta )
Cikgu : Bagus! Sekarang Chot, siapa yang menjumpai Australia?
Chot : Mat, Cikgu!

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 8:18 pm

Suatu ketika ada seorang ingin menelefon Mr. Brown.
Penelefon : Hello, boleh saya bercakap dengan Mr. Brown?
Penerima : Oh, ini Mr. Black.
Penelefon ops Sorry, wrong color!

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 8:18 pm

Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!
Lembu : Kenapa kau kata macam tu?
Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!
Lembu : Hah! Buat apa pulak?
Ayam
: Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat anak dua tiga
ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku dah tak de nanti.Tapi
manusia ni memang tak berhati perut. Hari-hari dia orang makan telor
aku,Macamana aku nak dapat anak!
Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja!
Ayam : ?? Maksud kau?
Lembu
: Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak bunuh diri pun
ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku tapi sorang pun tak
pernah panggil aku MAK!
Ayam : ?? (Dalam hati: Tak boleh pakai punya lembu!)

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 8:21 pm

MENANTUKU - AKIBAT TUNJUK PANDAI



Mamat ini amatlah
tergila-gilakan Minah anak Pak Haji Dollah. Minah tersebut bolehlah
tahan cunnya. Mamat ini pun tak kalah kacaknya.
Ngorat punya ngorat,
tersangkutlah dua hati ini. Pak Haji Dollah bukanlah jenis yang memilih
sangat orangnya, tambahan pulak si Mamat ini pandai berlakon depan Pak
Haji Dollah. Dia bukan main warak lagi, berkopiah di kepala.

Selepas
ditetapkan hari kahwinnya, maka semuanya berjalan dengan lancar. Malam
itu agak lewat sedikit keluarga Haji Dollah masuk tidur kerana sibuk
berkemas rumah selepas kenduri siangnya. Pasangan Mamat dan Minah pun
lewat jugalah masuk tidur. Agak terganggulah juga kemanisan malam
pertamanya itu.

Selepas semuanya selesai dan semuanya nyenyak
tidur, Pak Haji Dollah mengejutkan semua isi rumah untuk solat subuh.
Semua isi rumah pun bangun dan si Mamat dan Minah pun bangun mandi dan
bersiap untuk mendirikan solat subuh. Tapi dek kerana lewat
bangun,maklumlah malam pertama, Si Mamat tak sempat bersolat jemaah
dengan Pak Haji Dollah.

Walaupun telah dikejutkan awal oleh
isterinya Minah, dia asyik berbaring dek kerana penat, membetulkan
urat-urat yang lenguh semalam.

Maka, Pak Haji Dollah pun suruhlah menantunya itu solat sendirian ketika ahli keluarga lainnya sedang berwirid.

Si
Mamat pun qamat dan dirikanlah solat subuhnya. Selepas selesai solatnya
dan memberi salam, Pak Haji Dollah pun menegur menantunya Si Mamat tadi,
"Hai,
Mat... kenapa solat subuh tiga rakaat?" lantas Si Mamat jawab, "Eh, ya
ke tiga rakaat? Rasa-rasanya dah cukup empat rakaat tadi."

"Masya Allah..," mengucap panjang Pak Haji Dollah. Si Minah
tersenyum
sipu malu dengan gelagat suaminya. Rupanya si Mamat ini tak pernah
sembahyang Subuh. Dia tak tahu yang solat subuh tu dua rakaat.



"kantoiiii"

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 8:22 pm

Harimau Yang Beriman


"Alkisah... .. Seorang lelaki islam ponteng sembahyang Jumaat.
Sebaliknya dia masuk hutan untuk memburu ayam hutan. Sedang dia
terhendap2
di dalam semak, tiba2 dia berlanggar dengan seekor HARIMAU yang sedang
lena tidur Dia begitu terkejut sehingga senapangnya tercampak lalu
tergelungsur ke dalam jurang. Dia pula tergolek ke arah lain, jatuh ke
atas batu dan KRAKKKK! Kedua2 kakinya patah. Jangan risau .. ini
bukanlah berita buruk ok. Ada lagi .. Berita buruknya adalah HARIMAU
tadi terus menghambatnya, sedangkan dia dah tak boleh bergerak lagi.
"Ya
Allah," doa lelaki tersebut,"Ampunilah dosaku kerana ponteng sembahyang
jumaat berjemaah pada hari Jumaat yang mulia ini .. Ampunilah aku ya
Allah ..makbulkan hajat ku ini .. jadikanlah HARIMAU yang memburuku
HARIMAU yang beriman .. tolong ya Allah! Aminnn.."
Tiba2 guruh berdentum! HARIMAU tadi tiba2 terhenti betul2 di hadapan lelaki tadi.
Harimau itu bertukar menjadi seekor harimau yang beriman dan bersopan santun.
Sambil
menadah kedua2 kaki depannya ke langit .. HARIMAU tersebut pun berdoa,
"Allahumma barik lana, fima razaktana, wa qina azzabbannar. Amin!
" ....ngauummmmm nyum nyum.....

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 8:23 pm

TIGA NENEK


Ada 3 org nenek kat rumah orang-orang tua , depa ni dok sembang-sembang tentang kenyanyokkan masing-masing.

Nenek 1: aku ni teruk betul lah. kalau aku letak satu barang tu aku dah tak ingat kat mana aku letak..

Nenek2:
itu kira ok lah. aku lagi teruk..kalau aku turun naik tangga..then
apabila berhenti.. aku tak ingat samada aku turun ke, naik tangga..

Nenek3:
apalah hang pa semua ni. aku yang tua dari korang pon tak nyanyok
seteruk korang... kah.. kah.. kah.. (ketawa sambil mengetuk-ngetuk meja)

Tiba-tiba nenek 3 yang bangga gila tu terdiam..

Nenek3: oit..sapa pulak yang ketuk pintu tu?

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 8:25 pm

Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang
duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah. Yang kat depan aku ni,
orang American dan disebelahnya orang Cuba. Sebelah aku pulak orang
Bangladesh. Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara
sendiri...borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan
duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu
dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu
keluar.
Terkejutlah
semua melihat kelakuan Mat salleh tu tadi... bertanyalah si orang Cuba
tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu menjawab
"Don't worry, I got a lot american dollar in my country".

Tercengganglah
masing-masing. Belum habis tercenggang..si Cuba ni pun tiba-tiba
mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal
didunia) lalu dinyalakannya. Belum sempat beberapa sedut..terus dia
membuangnya keluar tingkap..."Why you do that for" kata american
tadi... "Don't worry, i got a lot cigar in my country".

Terkejutlah
aku dibuatnya. Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak
dibuat pulak. Masa dia tengah fikir. Aku pun apa lagi... tangkap Bangla
tu terus aku campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya
lagi aku pun cakap lah..., "Don't worry, I got a lot of banglas in my
country"


_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
azyana
Moderator
Moderator


Number of posts : 910
Age : 26
Location : Lumut
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 10:11 pm

Let's try this.. hihihi Smile


How Smart Is Your Right Foot?

TRY THIS NOW!
This is so funny that it will boggle your mind. And you will keep trying
it at least 50 more times to see if you can outsmart your foot.
But you can't!!!

1. While sitting at your desk, lift your right foot off the floor and
make clockwise circles with it.

2. Now, while doing this, draw the number "6" in the air with your
right hand. Your foot will change direction!!!

I told you so... And there is nothing you can do about it. Make sure
you pass this on to your friends... They won't be able to believe it
either!!!

_________________

' jadilah diri sendiri maka kita tahu siapa diri kita '
Back to top Go down
View user profile http://dyanaazyana.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 10:52 pm

perla sume...
wat aku gelak....
pergh!!....
adesss...
Back to top Go down
tuyuk
Motivated
Motivated


Number of posts : 180
Age : 26
Location : Kelantan
Age : 18
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Mon Apr 07, 2008 11:34 pm

aku duk try lg nih..
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/suecuk
azyana
Moderator
Moderator


Number of posts : 910
Age : 26
Location : Lumut
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Tue Apr 08, 2008 8:12 am

haha..
try jgn x try..

sure TAK BOLEH!! haha

_________________

' jadilah diri sendiri maka kita tahu siapa diri kita '
Back to top Go down
View user profile http://dyanaazyana.blogspot.com
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Tue Apr 08, 2008 8:52 am

aku tgh try ni...
huhu
klu aku bley wt....
agak2, masuk x malaysia book of record....??

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
azyana
Moderator
Moderator


Number of posts : 910
Age : 26
Location : Lumut
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Tue Apr 08, 2008 12:03 pm

susah la nk buat..

otak kite nih perlukan koordinasi klu nk buat sesuatu..

tp klu try jugak nk wat, jgn salahkan aku klu satu ari nnt korg rase yg otak korg dh agak mereng.. hihiiihi

_________________

' jadilah diri sendiri maka kita tahu siapa diri kita '
Back to top Go down
View user profile http://dyanaazyana.blogspot.com
annemishi
Addicted
Addicted


Number of posts : 224
Age : 26
Location : kedah dowh~~~
Age : 18
Registration date : 2008-04-08

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Tue Apr 08, 2008 6:26 pm

lol!
best2 tjok nih...
ska aku..
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/altoniso
azyana
Moderator
Moderator


Number of posts : 910
Age : 26
Location : Lumut
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Tue Apr 08, 2008 10:30 pm

KOMEN AF

Di sebuah majlis akad nikah,pengantin lelaki bernama Hassan(si pembela lembu berjaya)

Kadi : Hassan

Pengantin : Saya ustaz..

Kadi : Dengar baik2 ye Hassan..Aku nikahkan dikau dengan si Polanah bt Polan dengan mas kahwinya 80 ringgit tunai.

Pengantin : Aku terima nikahnya Polanah bt polan dengan mas kahwinya 80 ringgit tunai.

Kadi : Sah? (b'tanya saksi pertama)

Saksi 1 : Sah

Kadi : Sah? (b'tanya kepada saksi kedua)

Saksi 2 : Sah

Kadi : Sah?(kepada saksi ketiga)

Saksi 3: Err..lontaran suara awak kurang jelas..saya tak dengar ape awak cakap..pithcing b'terabur ke laut..kuar acuan terus..xde feel..jiwa awak kosong..low note awak xsampai,high note awak plak xde kawalan..kasi sustain,falseto lemahteknik ramify pun tak mantap,suara macam orang nak berak jer..buruk bebenor bunyinyer!Tapi 1 saya suka..awak ada ciri2 seorang pesona bintang,awak akan lebih berjaya jika melakukan yg lebih baik dr ini..

_________________

' jadilah diri sendiri maka kita tahu siapa diri kita '
Back to top Go down
View user profile http://dyanaazyana.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Tue Apr 08, 2008 11:15 pm

wakakakaka....
perla!!....
de plak mcm 2 erk
Back to top Go down
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Tue Apr 08, 2008 11:31 pm

huhu...harap2 bila aku kawen nnt xjd cmni...
klu x jenuh aku nk blaja piching2 ni...
hahaha...

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
Sponsored content




PostSubject: Re: Lawak Jenaka   Today at 4:11 pm

Back to top Go down
 
Lawak Jenaka
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Huru Hara Huria Kristen Batak Protestan (Gereja HKBP)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
~~Nine-O Club~~ :: Kedai Kopi :: Sembang-Sembang-
Jump to: