~~Nine-O Club~~

For Who's Born On 1990
 
::Homepage::::Homepage::  HomeHome  Gallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Sape nk blaja magic?? (silap post ke??)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ameeroz
Moderator
Moderator


Number of posts : 916
Age : 26
Location : melaka
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Sape nk blaja magic?? (silap post ke??)   Thu May 01, 2008 12:19 am

Nak blaja MAGIC? huhu
magic ni senang je..
Cari sorg kawan,member atau sape˛ je la
pastu suruh dia ulang perkataan "tikus" sebanyak 21 kali berturut-turut

...tikus...tikus...tikuss....tikus.. x 21

habis je dia cakap,
terus tanye dia... " kucing takut? "
Secara automatik dia akan terus ckp " TIKUS! " tanpa pikir ape˛ pn
haha...
tak ke magic tuh


trick ini lah dikatakan "LAW of REPETITION"!
oh,ape tu?
Secara lumrah manusia... apabila sesuatu pekerjaan itu dilakukan berulang-ulang kali, pekerjaan tu akan jd sebahagian drp habit kita yg mana secara tak langsung akan dikawal oleh unconscious mind kita..
so.. dr magic td, kita dpt lihat ssuatu pkara yg diulang˛ byk kali itu akan stick kat kelakuan seharian kita tanpa kita sedari..

Walaupun jawapan yg diberikan adalah tikus..yg mana salah sama skali!
tp,Inilah dikatakan kekuatan "LAW of REPETITION"! atau dengan nama lainnya ialah "Istiqamah" ...

So, kepada sahabat˛ kat luar sana, byk pengajaran dpt kita ambil dr perkara ni..
jgnla mencarut slalu ye..
or mngumpat org sane sini ke..
lawan ckp mak ayah ke..
slalu tipu org ke..
or buat benda˛ tak elok ke..
nanti jd kebiasaan lak...sampai la besar nanti..
nau'zubillah


Start hari ni, tanamkan azam nak mulakan amalan˛ ibadah
amalan˛ kebajikan...
amalan˛ sunnah...
Walaupun rasa kekok awal˛,
tp percaya la
dengan "LAW of REPETITION", apabila anda istiqamah melakukannya,InsyaAllah ia akan jd satu kebiasaan dlm khidupan seharian anda~ ^_^
remember that Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum itu andai kaum itu sendiri tidak berusaha mengubahnya...

_________________
aku sesat...
hmm... i think so...
help me pliz...?



my new num...
.-0176652669-
sory sgt2 klu b4 dis
ada yg xd balas msj nya...
maaf d minta...
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/ezatameer
kuceng
New User
New User


Number of posts : 20
Age : 26
Location : perak
Age : 17++
Registration date : 2008-03-29

PostSubject: Re: Sape nk blaja magic?? (silap post ke??)   Tue Jun 10, 2008 4:09 pm

tikus!
Back to top Go down
View user profile
 
Sape nk blaja magic?? (silap post ke??)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Post Qualification Report
» Post Disqualification Procedure
» Post-Qualification
» Additional technical document or post-qualification requirements other than stated in the IRR
» Post Disqualification Procedures

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
~~Nine-O Club~~ :: Kedai Kopi :: Islamik Corner-
Jump to: