~~Nine-O Club~~

For Who's Born On 1990
 
::Homepage::::Homepage::  HomeHome  Gallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
azyana
Moderator
Moderator


Number of posts : 910
Age : 26
Location : Lumut
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Fri May 02, 2008 8:34 am

AHLI Parlimen pembangkang `ibarat orang mengantuk disorongkan bantal' apabila menjadikan sesi soalan lisan di Dewan Rakyat, jam 10 pagi semalam, sebagai medan menunjukkan karakter sebenar diri mereka.

Walaupun sebelum ini sesi sidang Dewan Rakyat setidak-tidaknya mampu menghabiskan 10 soalan lisan sehari, namun disebabkan `gangguan' Ahli Parlimen pembangkang sejak sesi dimulakan, soalan kedua hanya dapat dimulakan kira-kira jam 11.10 pagi.

Para YB seperti ingin menonjolkan diri masing-masing, bertekak atas dasar kepentingan diri dan yang paling memalukan adalah mereka sendiri memanggil sesetengah menteri dengan panggilan 'bigfoot' dan 'monkey'. Mereka berbahas berlandaskan emosi bukannya akal fikiran yang matang.

Perkara ini sudah tentulah memalukan rakyat Malaysia yang mana sudah dikenali sebagai rakyat yang sopan dan sentiasa menjaga etika percakapan. Bayangkan reaksi penduduk dunia apabila mereka menyaksikan siaran secara langsung tersebut.

Dimana perginya kredibiliti sebagai menteri yang berpendidikan tinggi? Perkara ini sangat mengecewakan Perdana Menteri kita dan beliau menyifatkan ia sebagai satu yang sangat memalukan. Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi menyifatkan kekecohan yang berlaku pada hari pertama sidang Dewan Rakyat semalam sebagai "keterlaluan" dan bersetuju dengan sebarang keputusan untuk menghentikan siaran langsung persidangan dewan selama setengah jam menerusi saluran RTM1.

"Saya rasa seolah-olah semua ini terjadi kerana ada tv yang membuat rakaman dan masing-masing nampaknya ingin dilihat berbahas atau beraksi dalam dewan pada waktu itu," katanya kepada wartawan Malaysia sejurus sebelum berlepas ke Arab Saudi untuk menunaikan umrah selepas menghadiri sesi penutup Forum Ekonomi Dunia Islam (WIEF) Keempat di sini Khamis.

Semalam, Menteri Penerangan Datuk Ahmad Shabery Cheek berkata slot siaran langsung sidang Dewan Rakyat selama setengah jam akan dikaji semula berikutan kekecohan itu.

Ahmad Shabery berkata keputusan sama ada Kementerian Penerangan meneruskan siaran langsung itu akan dibuat oleh Kabinet dalam mesyuarat mingguannya pada Jumaat.

Ditanya sama ada sebarang keputusan menghentikan siaran langsung itu boleh menimbulkan andaian bahawa tiada ketelusan, Abdullah berkata perkara itu tidak timbul kerana wartawan bebas membuat liputan perbahasan di Parlimen dan orang ramai boleh pergi ke Parlimen untuk mengikuti sesi perbahasan yang berlangsung.

_________________

' jadilah diri sendiri maka kita tahu siapa diri kita '
Back to top Go down
View user profile http://dyanaazyana.blogspot.com
one_ummah90
Moderator
Moderator


Number of posts : 99
Location : mergong
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:02 am

wow...topik ni mncul juga..aku skg coz skrgnya rakyat bleh tau apa yg MP bncg..tp harap masa tu pnjgkan mcm kelantan wat dlm internet so rakyat bleh tau perjalanan parlimen dr awal smpai tamat...

_________________
Membangun Bersama Islam
Kembalikan Hidup Islam
Back to top Go down
View user profile http://suara-ummah.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:06 am

btol3.... aku sukung....
Back to top Go down
stereokumonomu
Super Stylo
Super Stylo


Number of posts : 807
Age : 26
Location : bangsar, KL
Age : 18
Registration date : 2008-02-29

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:16 am

sokong!!!
sronok tgk perdebtan nih!
lg2 parlimen, dpt gak tau MSALAH sebena negara kite!

bukan den suke gado2, tp itu pntg utk mnunjukkan leadrshp msg2!
Back to top Go down
View user profile
Dozen
Active User
Active User


Number of posts : 373
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:17 am

Aku rasa klu pasal parlimen lbey baik kwnk tgk live dkat tv1 or pegi sndiri dkat parlimen. Aku tk bpew sarankn kwnk tgk sedutan drpd tv3 krana agak bias bgi aku Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/dozenrox
Guest
Guest



PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:22 am

uish...
hik3... uma aku xda tv3...
so aku tgok tv 1...
lalala
Back to top Go down
one_ummah90
Moderator
Moderator


Number of posts : 99
Location : mergong
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:25 am

jom kita tgk tv9...dekat dihati..aik,lari tpik..sori2

_________________
Membangun Bersama Islam
Kembalikan Hidup Islam
Back to top Go down
View user profile http://suara-ummah.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:31 am

huwwaaa.... tv3 pun aku xda...
mcm na ble dpt tv9 gik...
kat kwsan tmpat tgal aku...
dpt 1 n 2 ja..
klu psg astro td lain ar..
Back to top Go down
one_ummah90
Moderator
Moderator


Number of posts : 99
Location : mergong
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:36 am

huhu
tgk ja kot tenet..TVPAS..haha....lwak ja..

_________________
Membangun Bersama Islam
Kembalikan Hidup Islam
Back to top Go down
View user profile http://suara-ummah.blogspot.com
Dozen
Active User
Active User


Number of posts : 373
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:42 am

Senank citew ko suh je lew ahli2 parlimen Sabah tu lompat parti msuk Pakatan Rakyat sure lpas ni ada siaran tv3 dkat umah ko. Nk harap menteri skank ni ssuh lew Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/dozenrox
one_ummah90
Moderator
Moderator


Number of posts : 99
Location : mergong
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:44 am

haha.....MP BN sabah msuk Pakatan....bgus2..tggu ja tsunami kdua...

_________________
Membangun Bersama Islam
Kembalikan Hidup Islam
Back to top Go down
View user profile http://suara-ummah.blogspot.com
Dozen
Active User
Active User


Number of posts : 373
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:47 am

one_ummah90 wrote:
haha.....MP BN sabah msuk Pakatan....bgus2..tggu ja tsunami kdua...

Bakal berlaku kowt tggu Anwar dpt msuk parlimen blik ganti Wan Azimzah then 30 ahli parlimen sabah lompat parti. Rsnya duraction time nk blaku sume ni dlm 1 thun lbey je. Klu Sabah msuk Pakatan Rakyat tros jd Kerajaan Persekutuan dgn simple majoriti. Wahaha rampasan kuasa mcm dkat Thainland plak tp ktwank tkde guna tentera Razz
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/dozenrox
Guest
Guest



PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 1:57 am

uish...
aku wase mcm da b'blik g zmn dlu...

haaaaaaa.... 2la...
bila kita lupakan sejarah... sejarah akan berulang semula...
tol ka quote aku 2??
xsilap ada lam bku sej.. hehhee
Back to top Go down
one_ummah90
Moderator
Moderator


Number of posts : 99
Location : mergong
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 2:01 am

klu Mlysia dbwh Pakatan,aku skg..tp harap anwar adil utk suma

_________________
Membangun Bersama Islam
Kembalikan Hidup Islam
Back to top Go down
View user profile http://suara-ummah.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 2:06 am

ermm.... kita yg m'milih pemimpin..
jgn nti... kta yg m'nyesal...
2 ja...
Back to top Go down
one_ummah90
Moderator
Moderator


Number of posts : 99
Location : mergong
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 11:50 am

hidup nik aziz..huhu

_________________
Membangun Bersama Islam
Kembalikan Hidup Islam
Back to top Go down
View user profile http://suara-ummah.blogspot.com
aslam14
Motivated
Motivated


Number of posts : 110
Age : 26
Location : selayang,selangor
Age : 17
Registration date : 2008-05-06

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 2:14 pm

ahahahaha
yb kt parlimn bole msok raja lawak la....
ade ke karpal sing pnggil yb kinabatangan 'bigfoot....
lpastu yb kinabatangan pngil karpal singh big monkey..
ahahahahahaha....
tp kalo ditengok blik...
bkan slah pembangkang..
tp salah bn....
sbab x bgi pembangkang brsuara...
so...
trjadi la insiden sebegitu akibt x brpuas ati....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/aslam_mostwanted
Dozen
Active User
Active User


Number of posts : 373
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 7:23 pm

Wahaha sbnnya aku just joke psl lompat parti tu tp entah btol or not. Klu ekonomi still trok dn Pak Lah still jdi PM nmpk gayanya mmg kalah besar BN nnti dlm PRU-13. Msa tu pown kta dh ada hak utk mengundi. Aku rsa golongan pasca merdeka sume tolak BN cheers
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/dozenrox
one_ummah90
Moderator
Moderator


Number of posts : 99
Location : mergong
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 8:59 pm

aku tolak BN.....mmg UMNO da jasa tp tu dulu..so skg la aku sbg calon bebas dlm pru 13 nnti...haha

_________________
Membangun Bersama Islam
Kembalikan Hidup Islam
Back to top Go down
View user profile http://suara-ummah.blogspot.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 9:11 pm

perla korg...
jasa UMNO 2...
bsar taw...
ni la MELAYU MUDAH LUPA...
Back to top Go down
HyperPlasma
Admin
Admin


Number of posts : 938
Age : 26
Location : Alor Star
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 9:15 pm

xsmstinyer..mmg la dlu bgus,tp hidup kte sniri pown mcm blum tntu perfect,cmtu gak ssuatu parti tu...xsmstinyer dlu baek akan sntiase baek..

_________________
Admin


Back to top Go down
View user profile http://90born.forumotion.com
Guest
Guest



PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 9:20 pm

haaa.... 2 dia...
ni la yg aku nk mksudkan...
mgapa bla UMNO wat slah skit...
nk d'pbsar2kan plak??
trus nk lompat parti...
why????? msla ni sbnrnya...
dri rakyat sdri..
yg xpna PUAS...
pd p'dpt aku...
xda mksud lain...
Back to top Go down
HyperPlasma
Admin
Admin


Number of posts : 938
Age : 26
Location : Alor Star
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Tue May 06, 2008 9:36 pm

mmg lew..stiap ahli msyarakat de hak msg2..rkyat da plih pmimpin,so kne la jlnkan tgas pmimpin.jgn lak slh gne...tu la,ble da xwt kje,rkyt protes la..

_________________
Admin


Back to top Go down
View user profile http://90born.forumotion.com
one_ummah90
Moderator
Moderator


Number of posts : 99
Location : mergong
Age : 18
Registration date : 2008-02-26

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Fri May 09, 2008 12:11 am

oopppsssss...jgn gduh2 pnyokong PAS n UMNO....ni sorg lg pnyokong PAS nak ckp
aku hormat UMNO sbb da jasa pada Malaysia tp itu dlu..UMNO (Asal).kita kna igt UMNO skrg ni adalah UMNO BARU yang didaftarkan selepas UMNO LAMA diharamkan berikutan krisis pimpinan 1987 di mana Team A n Team B wjud..

Team A terdiri drpd Mahathir n Anwar ktika itu n Team B terdiri drpd Tg Razaleigh.Akhirnya Team B kuar UMNO LAMA tubuh Semangat 46...

tp skrg S46 dh msuk UMNO balik...aku hormat UMNO LAMA sbb depa da jasa tp skrg aku skg PAS ats pnsip Islam..

apapun kita suma saudara.Unity in One Ummah k.. Very Happy

_________________
Membangun Bersama Islam
Kembalikan Hidup Islam
Back to top Go down
View user profile http://suara-ummah.blogspot.com
Dozen
Active User
Active User


Number of posts : 373
Age : 26
Location : Kuala Lumpur
Age : 18
Registration date : 2008-02-27

PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Fri May 09, 2008 12:46 am

Btol aku sokong kwank kna paham dlu mcm mna Umno ditubuhkn dn apew yg blaku kpd Umno skank bawah pimpinan Pak Lah. Org bkan tk ske Umno tpi tk ske kpd cara pemimpin Umno yg makin byk guna salah kuasa lebey2 lgi dlm hal rasuah. Utk pengetahuan kwnk corak PKR dibentuk sma dgn khendak Onn Jaafar iaitu pengasas Umno yg inginkn party utk semua kaum bgi perpaduan kaum tp idea ni reject oleh org melayu. Onn Jaafar seowank yg berpandangan jauh. Dlm PKR tu sendiri pown ada lbey kwank 70% ex-Umno taw dn sumenya profesional. Apew masalah dlm politik Msia skank adalah cara Umno tu. Aku bley jamin PRU-13 Pakatan Rakyat mendapat mandat menjadi kerajaan dn dpt bertahan lebey drpd 50 thun akan dtg. BN ibarat Soviet Union je yg bakal tewas Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/dozenrox
Sponsored content




PostSubject: Re: Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?   Today at 2:25 am

Back to top Go down
 
Siaran Langsung Persidangan Parlimen : Perlu ke?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» kumpulan fakta kemunafikan israel & Yahudi
» kenapa islam agama satu2nya yg perlu dibela pemeluknya?
» Diskusi 4 orang saksi Zina
» bagaimanakah cara membentuk masyarakat madani?
» [VIDEO] Keajaiban Adzan, Bunga-bunga bermekaraan saat adzan berkumandang

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
~~Nine-O Club~~ :: Kedai Kopi :: News Update-
Jump to: